Serviciile noastre

Terapie ABA

Terapia aba s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda de tratare a copiilor cu autism dar si a altor dizabilitati.
Validata stiintific, terapia aba are ca scop dobandirea si consolidarea unei game variate de abilitati: copii invata sa comunice, sunt mai deschisi spre socializare, isi devolta abilitatile de joc, devin independent si pot urma programe scolare normale, in scolile de masa. Nenumarate studii au demonstrate ca tehnicile aba aduc beneficii substantiale copiilor.
Multe dintre cercetarile efectuate au condus la crearea programelor intensive, cu interventie rapida pentru micutii cu autism.

Expertii recomanda inceperea terapiei inaintea implinirii varstei de 3 ani, iar orele de pregatire sa fie intre 25 si 40 pe saptamana.

Logopedie

Terapia logopedica are ca scop activitatea de educare si corectare a problemelor de limbaj care apar la copii. Logopedia studiaza felul in care se manifesta fiecare defect de vorbire si propune metode de corectare. Acestea sunt adecvate diferitelor diagnostice logopedice, dar și particularităților individuale și de vârstă ale copilului.

Primul pas este evaluarea, aceasta se bazează pe observație și are la bază o serie de teste pentru a identifica atât nevoile copilului cât și pentru a contura pașii următori.

Terapie de integrare senzorială

Terapia de integrare senzorială implică activităţi care au rolul de a organiza sistemul senzorial prin furnizarea stimulilor la nivel vestibular, proprioceptiv, auditiv şi tactil. Echipamentele special concepute sunt folosite tocmai pentru a oferi aceşti stimuli şi a evita comportamentele de autostimulare. Comportamente precum mişcări motorii stereotipe, învârtitul, agresiunea şi comportamentele de auto-vătămare au fost corelate cu  tulburări de procesare senzorială. Fiecare comportament de acest tip interferează cu capacitatea unui copil de a se angaja în activităţi terapeutice.

Stimulii senzoriali sunt folosiți într-un mod organizat şi controlat, în funcţie de nevoile copilului.

Grupuri de socializare

În Tulburarea de Spectru Autist, una din principalele arii afectate este cea a comunicării și a interacțiunii sociale.
Socializarea copilului cu nevoi speciale este deficitară, ceea ce înseamnă că acesta fie nu își exteriorizează trăirile, fie le exteriorizează într-un mod atipic. Grupurile de socializare, special create pentru copiii, ofera o gama foarte larga de activitati, care se desfasoara intr-un mediu vesel, distractiv, unde copiii isi pot dezvolta cu ușurință abilitatile.

Obiective urmărite în cadrul grupurilor de socializare sunt:

  • Rutina întâlnirii cu colegii
  • Dezvoltarea abilităților de participare la lecție
  • Dezvoltarea abilităților sociale
  • Urmarirea instrucțiilor de grup
  • Dezvoltarea jocurilor în colaborare
  • Integrarea în colectivitate
  • Dezvoltarea creativității
  • Dezvoltarea motricității fine
  • Dezvoltarea autonomiei personale

 

Copiii vor fi supravegheați de terapeuți ABA, iar grupele sunt formate din maxim 5 copii.

Workshopuri pentru părinți

Deoarece continuarea terapie acasa este foarte importanta, prin aceste workshopuri ne dorim ca părinții sa înțeleagă mai bine cum să folosească principiile ABA în interacțiunile lor zilnice cu copilul. Pentru o dezvoltare armonioasa părinții trebuie sa știe cum pot dezvolta abilitățile micuțului, cum îl pot ghida în interacțiunile sociale și cum pot îmbunătăți comportamentul, astfel încât să poată accesa medii cât mai diverse.

Terapia Neurofeedback

Neurofeedback-ul este o tehnică de intervenţie terapeutică şi de antrenament cerebral, bazat pe o tehnologie revoluţionară care îmbunătăţeşte şi echilibrează activitatea cerebrală.
Această procedură utilizează encefalograme, din care se măsoară activitatea creierului. Pacientul primește apoi feedback prin intermediul unui ecran de computer conectat. Acest feedback permite persoanei să-și regleze activitatea creierului mai eficient. Sistemele neurofeedback au fost testate pe scară largă, clinic și tehnic și sunt aprobate ca dispozitive medicale. Acestea sunt folosite la nivel mondial, în cabinete, precum și în laboratoare de cercetare.
Neurofeedback-ul se adresează problemelor legate de dereglarea funcțiilor creierului. Numeroase afecțiuni au la bază lipsa unei reglări naturale şi optime a creierului și a proceselor implicate.

Neurofeedback-ul tratează :
– Dificultăți de atenție sau probleme de comportament
– Creste concentrarea la copii
– Probleme de limbaj
– Desincronizări senzoriale
– Dezechilibre de somn și alimentație
– ADHD
– Autism
– Epilepsie
-Depresie
-Anxietate
-Burnout
-Dependente

Shadow

Shadow-ul este insoțitorul copilului cu întârzieri în dezvoltare, persoana care merge alături de copil la grădiniță sau la școală. Acesta are rolul de a ajuta copilul sa îndeplinească cernitele primite de educatoare/ învățătoare, dar obiectivul cel mai important pe care il urmărește este acela de a învăța copilul să devină independent.